Badkamerkranen zijn een alledaags onderdeel van onze badkamerroutine, of we nu onze handen wassen, onze tanden poetsen of douchen. Maar wist je dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen de soorten badkamerkranen? Ze variëren in hoe ze werken, hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn, hun kleur en afwerking, en of ze extra functies hebben. Hoewel ze op het eerste gezicht op elkaar lijken, kunnen badkamerkranen echt verschillend zijn. Lees er hier meer over!
Vrijstaande badkraan
Een vrijstaande badkraan is een veelzijdige keuze voor je badkamer. Deze kraan wordt rechtstreeks op de leidingen in de vloer aangesloten en kan op elke plek in de badkamer worden geplaatst, naast een vrijstaand bad of wastafel. Het ziet er echt mooi uit naast klassieke vrijstaande baden. Vrijstaande badkranen kunnen ook worden geïnstalleerd met behulp van standpijpen en voorgeboorde kraangaten in de badrand. Dit is super flexibel!
Wandkraan en inbouwkraan
Een handige ruimtebesparende optie zijn de wandkranen en inbouwkranen. Deze kranen worden direct aan de muur gemonteerd boven wastafels, badkuipen of douches. Ze hebben een slank en modern ontwerp dat goed past in zowel moderne als rustieke badkamers, en ze zijn ook makkelijk schoon te houden. Het enige nadeel is dat ze niet zo makkelijk te repareren zijn als er een probleem is. Dat komt door de ingebouwde constructie.
Mengkraan
Een mengkraan is gemaakt voor wastafels en baden met slechts één gat voor de kraan. Met deze kranen kun je zowel warm als koud water mengen voordat het uit de kraan komt, waardoor je altijd een prettige watertemperatuur hebt. Dit maakt mengkranen ideaal voor gezinnen. Waarom? Het komt namelijk niet snel voor dat het te heet of te koud wordt. Dit is vooral fijn (en veilig) voor kinderen.
Thermostaatkraan
De thermostaatkraan zie je vaak terug in douches, en dat komt door drie belangrijke voordelen: veiligheid, gemak en efficiëntie. Deze kraan zorgt voor een constante watertemperatuur, waardoor er weinig tot geen risico is op verbranding of plotselinge temperatuurschommelingen. Bovendien hebben veel thermostaatkranen een ingebouwde veiligheidsfunctie die voorkomt dat het water te heet wordt. Ook erg fijn dus als je kinderen in huis hebt.
Warm en koud water kraan
Een warm- en koudwaterkraan bestaat uit twee aparte kranen: één voor warm water en één voor koud water. Beide kranen worden op een apart gat in de wastafel of badrand aangesloten. Je kunt deze kranen vooral gebruiken voor badkuipen of wastafels met twee kraangaten.
Digitale kraan
Wist je dat er zelfs digitale kranen zijn? Digitale thermostatische kranen zijn echt handig omdat je met een simpele druk op de knop en een draaiknop de watertemperatuur kunt instellen. Ze geven ook aan hoe warm of koud het water is door van kleur te veranderen. Deze kranen zijn beschikbaar voor douches, wastafels en zelfs douchepanelen. Wil je het helemaal luxe en chic maken? Kies er dan een met LED-verlichting! Er zijn nog meer verschillende kranen, maar deze zijn het meest populair!